ECO SUD ECOSUD SA a preluat gestiunea deșeurilor în Judetul Bacău și isi consolideaza pozitia de lider de piață în România

 Bacău, 17 aprilie 2018

„Am deosebita placere sa ma aflu astazi aici, la sediul Autoritatii Locale din Bacau, impreuna cu echipa manageriala a ECO SUD, cu ocazia semnarii Contractului de Delegare a Sistemului Integrat de Management al Deseurilor Solide in Judetul Bacau, in urma castigarii liciatiei organizate de Consiliul Judetean Bacau, adaugand un nou fundament misiunii de promovare a unui sistem durabil de gestionare a deseurilor, excelentei in servicii si responsabilitatii fata de mediul inconjurator, trasaturi ce au caracterizat activitatea noastra in cei peste 20 de ani de experienta.De aceea suntem astazi aici, in fata misiunii pe care o avem de indeplinit in judetul Bacau, recunoscatori pentru increderea acordata si responsabili pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasuram”, a declarat Roxana Manea, directorul companiei ECO SUD SA

Grupul ECO SUD SA a preluat, începând de luni, 16 aprilie 2018, gestiunea deșeurilor în județul Bacău, în urma unei licitații organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare (ADIS). Soluția Eco Sud a fost desemnată câștigătoare pentru excelența în servicii dar și a responsabilității față de mediul înconjurător, trăsături ce caracterizeaza activitatea companiei în cei aproape 20 de ani de experiență.

Competiția puternică pentru activitatea de gestiune a deșeurilor este o dovadă certă a faptului că, atât autoritățile locale, dar mai ales mediul privat s-au maturizat și se manifestă responsabil față de mediul înconjurător, față de sănătatea publică, față de peisajul urban, dezvoltând soluții eficiente și din punct de vedere economic”, a declarant Ioana Rotaru, avocat partener in cadrul Societatii de Avocatura “Perju, Rotaru si Asociatii”.

“Soluția Eco Sud pentru Bacău a întrunit toți acești parametri de dezvoltare și creștere a calității vieții iar astăzi ne angajăm, prin semnarea contractului de delegare al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Solide din județul Bacău, să respectăm și să menținem standardele de performanță care ne-au consacrat în ultimii 20 de ani de activitate”, a declarat directorul comercial al companiei, Dan Stanoaia.

Cu o investiție de aproape 32 milioane de euro, Bacăul este printre puținele județe din România care dispune de un Sistem Integrat de Management al Deșeurilor Solide (SMID).

SMID Bacău – care este gestionat de Grupul Eco Sud SA începând din 16 aprilie 2018 – este constituit din Depozitul Conform Bacău (celulele 2-4) și instalațiile sale conexe, instalațiile de sortare de la Bacău, Onești și Moinești, cele de compostare de la Bacău și Onești și stațiile de transfer de la Onești, Găiceana și Berești-Tazlău. Acest sistem deservește un număr de 94 de orașe și comune din județul Bacău, însumând în totalitate aproximativ 705.000 de locuitori.

Eco Sud va asigura pentru toți locuitorii județului, servicii de depozitare, tratare și eliminare a deșeurilor menajere, dar și servicii de compostare și reciclare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Cu un portofoliu de cinci Centre de Management al Deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu. Extinderea activității Eco Sud SA în regiunea Moldova înseamnă o creștere de 35% a cifrei de afaceri și o majorare a cotei de piață la 20%.

Dezvoltarea și extinderea companiei a fost posibilă doar atunci când am găsit soluții adaptate la nevoile și realitățile cotidiene. Economia circulară, adică zero deșeuri este cheia succesului pentru un viitor sigur al mediului înconjurător, a sănătății populației și un mediu economic sănătos”, a afirmat Roxana Manea.

Soluția Eco Sud în domeniul gestiunii deșeurilor din județul Bacău înseamnă eficiență economică, sănătate publică, responsabilitate și profesionalisim în operarea instalațiilor puse la dispoziție.

ECO SUD tratează deșeurile ca materie primă, nu ca gunoi

Luni, 16 aprilie 2018, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului de delegare a gestiunii deșeurilor din județul Bacău, atât autoritățile locale prezente, cât și reprezentanții Grupului Eco Sud SA au subliniat importanța gestiunii eficiente în acest domeniu, aplicând principiile economiei circulare – zero deșeuri.

Obiectivul declarat al Eco Sud SA este sortarea și reciclarea deșeurilor, având astfel capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieții, protejând în același timp mediul înconjurător. Eco Sud tratează deșeul ca materie primă, nu ca gunoi.

„Suntem conștienți de situația alarmantă în privința resurselor naturale. Viitorul nu se poate clădi pe modelul „luăm – producem – aruncăm”. Pentru a asigura o creștere economică durabilă, trebuie să utilizăm resursele într-un mod inteligent și durabil. Grupul Eco Sud a fost printre primele firme private din domeniu care a decis să aducă un aport substanțial la protejarea mediului înconjurător și a ales să implementeze conceptul de economie circulară – zero deșeuri. Astfel, valoarea produselor și a materialelor este menținută cât mai mult posibil, deșeurile sunt reduse la minim, iar resursele nu părăsesc fluxul economic. Avem tehnologia, avem expertiza și, mai mult, avem determinarea pentru a gestiona eficient deșeurile astfel încât acestea să se transforme în resursă”, a precizat directorul Eco Sud SA.

Grupul Eco Sud va implementa, în viitorul apropiat, o infrastructură modernă de selectare a deșeurilor cu ajutorul căreia gradul de recuperare a materiei prime pentru industria de reciclare va crește cu 25%. „Este o măsură care aduce soluții pe mai multe direcții: protecție a mediului, atingerea obiectivelor de țară, performanță economică si cresterea cifrei de afaceri a companiei”, a mai spus Dan Stanoaia.

Reutilizarea materiei prime din deșeuri aduce un aport considerabil industriei prelucrătoare a metalului, metalelor neferoase (aluminiu), plastic, hârtie/carton sau sticlă. De asemenea, tratarea deșeurilor biodegradabile înseamnă resurse pentru producerea de energie termică, energie electrică, combustibil lichid și gazos.

Acest tip de management al deșeurilor, corelat cu atitudinea pozitivă a autorităților locale din județul Bacău față de măsurile de colectare selectivă înseamnă beneficii pentru mediu, sănătatea publică, inclusiv de natură financiară pentru autorități și populație deopotrivă.

„Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Bacău față de mediu și față de obligațiile legale în privința gestiunii deșeurilor. Colectarea selectivă și introducerea în stațiile de sortare a deșeurilor colectate separat reprezintă pilonul de bază al activității de gestiune a deșeurilor. Colectarea selectivă presupune și atingerea țintelor impuse de legislație, evitarea amenzilor și a infrigementului pentru România”, a mai spus Roxana Manea.

„Eco Sud are capacitatea și expertiza necesară pentru a opera pe viitor Depozitul Conform Bacău și instalațiile conexe, astfel încât să se constituie ca un exemplu de bune practici în domeniul managementului integrat al gestionării deșeurilor la nivel național”, a declarat directorul Eco Sud SA.

ECO SUD SA – 20 de ani de experiență în gestiunea deșeurilor

Eco Sud SA este cel mai important furnizor de soluții integrate de mediu destinate reciclarii si gestionarii deșeurilor menajere solide urbane și a deșeurilor industriale asimilabile. Obiectivul companiei este acela de a crea parteneriate stabile cu autoritatile publice, cetatenii si comunitățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea, pentru o gestiune eficientă a serviciilor și pentru a promova o reducere progresivă a cantităților de deșeuri generate, de la colectare până la depozitarea finală. Prin acest proces Eco Sud SA recuperează resurse valoroase și necesare calității vieții.

Compania este licențiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Echipa juridica coordonata de Ioana Rotaru, avocat partener in cadrul “Perju, Rotaru si Asociatii” a oferit asistenta juridica grupului Eco Sud, in cadrul acestui proiect.

„Poziția de lider a Eco Sud este dată de solutiile inovative pe care le oferim, de satisfactia comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, de profesionalismul echipei noastre, de dedicarea totală a acestora în proiectele derulate, de spiritul rezistent si de munca responsabilă a tuturor angajaților noștri din ultimii 20 de ani. Acestea sunt valorile Eco Sud și misiunea noastră pe care o vom pune în aplicare începând din 16 aprilie 2018 și în județul Bacău”, a declarat Roxana Manea, directorul Eco Sud SA.

Bacău, 17 aprilie 2018

Eco Sud SA

 Eco Sud SA este lider de piata in domeniul gestiunii si reciclarii deseurilor, cu o activitate de peste 20 de ani si cu o cota de piata in Romania de peste 20%, cu responsabilitate fata de mediul inconjurator, fata de sanatatea publica si fata de peisajul urban, dezvoltand solutii eficiente si inovative din punct de vedere economic si ambiental, avand astfel capacitatea de a genera permanent resurse necesare vietii.

Cu un portofoliu de 5 Centre de Management Integrat al Deseurilor, Bacau, Dolj, Teleorman, Giurgiu si Bucuresti, Grupul ECO SUD SA a ales sa implementeze conceptul de economie circulara – zero deseuri contribuind eficient la protejarea mediului inconjurator, la o crestere economica durabila si la atingerea standardelor de crestere a calitatii vietii in Romania.