Depozitul Ecologic Regional de Deșeuri Solide Urbane și Industriale Asimilabile Mofleni, Craiova

A fost inaugurat în anul 2005, ca urmare a contractului de asociere cu Consiliul Local al Municipiului Craiova. Existența Depozitului Ecologic Mofleni are un impact general pozitiv asupra locuitorilor din municipiul Craiova, prin asumarea utilizării celor mai performante tehnologii în scopul dezvoltării durabile, ceea ce conduce la creșterea confortului și a calității vieții cetățenilor.

Fluxul mediu de deșeuri la Depozitul Mofleni se ridică la 400 de tone zilnic, în condițiile în care depozitul deservește întreg Municipiul Craiova, precum și alte 32 de localități din Județul Dolj, adică aproximativ 420,000 locuitori. Fiind proiectat pentru a asigura depozitarea a cca. 6.000.000 m³ deşeuri, se estimează că depozitul va funcționa timp de 39 de ani.

Depozitul Ecologic Mofleni are o suprafață totală de 44,38 de hectare din care:
• Zona de depozitare, destinată stocării deșeurilor, are o suprafață aproximativă de 39 hectare, compartimentată în celule de cca. 1,3 hectare fiecare;
• Zona de servicii, destinată serviciilor logistice și activităților de gestionare a depozitului se întinde pe 5,38 hectare.