Pentru o viata mai curata!

Vidra - Ilfov

Fondat in 2001, Depozitul Ecologic de deseuri urbane si industiale asimilabile Vidra reprezinta unul dintre cele mai vaste si mai eficiente depozite de deseuri municipale solide din sud – estul tarii. Serviciile asigurate de Depozitul Ecologic Vidra sunt gestionate de catre societatea Eco Sud S.A. prin respectarea celor mai inalte standarde de calitate, in conformitate cu reglementarile Comunitatii Europene si a legislatiei romane in vigoare si in stransa corelatie cu siguranta si protectia mediului.
Guvernat de principii solide in managementul deseurilor, Depozitul Ecologic Vidra deserveste gospodariile din toate sectoarele capitalei si localitatile limitrofe, adica circa 1.200.000 locuitori, incepand cu iulie 2001.
De-a lungul anilor, Depozitul Ecologic Vidra s-a dezvoltat etapizat, in functie de cerintele de depozitare, precum si de cantitatile de deseuri furnizate, cu respectarea cerintelor proiectului tehnic. Capacitatea estimata de depozitare este de 11,5 milioane metri cubi, depozitul avand un flux mediu zilnic de deseuri de aproximativ 2.400 tone si in consecinta , o cantitate anuala medie de deseuri de 480.000 de tone.
Pozitia de lider este confirmata prin parteneriatele fructuoase si durabile pe care societatea Eco Sud S.A. le-a realizat de-a lungul anilor cu principalii operatori de salubritate din Bucuresti – Supercom S.A., Sal Trans Exim S.R.L., Salserv Ecosistem S.R.L., Rebu S.A., ADP Sector 4 S.A., Rosal Grup S.A.
Depozitul ecologic de deseuri solide urbane si industriale asimilabile Vidra este structurat astfel:
• zona de depozitare, destinata stocarii deseurilor, are o suprafata aproximativa de 38,6 hectare compartimentata in 8 celule;
• zona de servicii, destinata serviciilor logistice, activitatilor de gestionare, de transfer si sortare a deseurilor, se intinde pe 3,4 hectare;
• Capacitate de depozitare: 11,5 milioane metri cubi;
• Flux zilnic deseuri: aprox. 2400 tone;
• Timp de functionare: 25-30 ani pana la epuizarea capacitatii;
• Inaltime maxima corp Depozit: 40 metri;
• Cantitate de deseuri: 480 000 tone/an;
• Fecventa de sosire la Depozit: 1 auto-gunoiera / 5 min.