Pentru o viata mai curata!

Judetul Bacau

Cu o investitie de aproximativ 44 milioane de euro, Bacaul este printer putinele judete din Romania care dispune de un Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide (SMID). Contractul semnat cu Eco Sud S.A. pe o durata de 23 de ani, in valoare totala de 296.500.000 lei, va asigura gestionatrea efectiva a Sistemului Integrat de Management al Deseurilor din judetul Bacau si va cuprinde celulele 2, 3 si 4, instalatiile de sortare de la Bacau , Onesti si Moinesti, cele de compostare de la Bacau si Onesti si statiile de transfer de la Onesti, Gaiceana si Beresti – Tazlau, deservind un numar de 93 de municipi, orase si comune din judetul Bacau.  

Activitati desfasurate:

  • Administrarea Depozitului Ecologic Bacau — Celula 2 si a instalatiilor conexe;
  • Executia si operarea celulelor 3 — 4 din cadrul depozitului judetean Bacau;
  • Operarea instalatiilor de tratare a deseurilor, respectiv sortare si compostare de la Bacau, Moinesti si Onesti;
  • Operarea statiilor de transfer de la Onesti, Gaiceana si Beresti-Tazlau.

Depozitul judetean Bacau este proiectat pentru o capacitate totala de 3,270 milioane metri cubi si este prevazut cu 4 celule de depozitare.

Depozitul cuprinde, pe langa celule de depozitare, o statie de sortare, o statie de compostare si instalatii aferente, astfel:

Statia de sortare amplasata in incinta Depozitului, intr-o hala cu o suprafata de 1.300 metri patrati si  care are o capacitate de tratare  de 12.000 tone/an;

Statia de compostare ce are o capacitate de 5.000 tone/an pentru tratarea deseurilor verzi provenite din colectarea selectiva din zonele 1 si 2 ale judetului.

Centrul de concasare a deseurilor  provenite din constructii si demolari;

Centrul de colectare si tratare a deseurilor voluminoase, deseurilor electrice si electronice si a deseurilor periculoase provenite din deseurile menajere;

Statia de sortare Moinesti  are o capacitate de 6.000 tone/an si se afla in extravilanul  Municipiului Moinesti avand o suprafata de 2.800 metri patrati.

Pe amplasamentul de la Onesti s-au construit trei instalatii de tratare si procesare a deseurilor: o statie de transfer, o statie de sortare si o statie de compostare.

  • statia de sortare are o capacitate de 14.000 tone/an si se afla in extravilanul Municipiului Onesti.
  • statia de compostare are o capacitate medie anuala de 8.500 tone /an si functioneaza pe principiul unei instalatii de tratare mecanobiologica simpla care trateaza deseurile menajere biodegradabile colectate separat de la populatie, deseurile verzi si deseurile biodegradabile din piete, cantine si restaurante.
  • statia de transfer are o capacitate medie de 35.000 tone/an.

Statia de transfer GAICEANA este situata pe teritorul administrativ al comunei Gaiceana avand o capacitate de 5.000 tone/an.

Statia de transfer Beresti – Tazlau are o capacitate medie de functionare de 17.000 tone/an.