ECO SUD SA a preluat gestiunea deșeurilor în județul Vrancea și iși extinde activitatea în Moldova

Societatea ECO SUD SA a preluat oficial, marti 12 septembrie 2023, gestiunea deșeurilor în județul Vrancea, după ce a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare Vrancea a fost semnat de Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sud SA, și de Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean.

Astfel, Eco Sud SA va opera Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret, adică stația de sortare, de compostare și depozitare, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale si cele similare Focșani, Adjud, Vidra și Gugești.

Adăugăm un județ important pe harta protofoliului nostru și vom continua într-un mod susținut să ne demonstrăm excelența în servicii dobândită de-a lungul celor peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor precum și în măsurile de protecție față de mediul înconjurător. Ne angajăm, prin semnarea contractului de delegare al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Haret – județul Vrancea, să respectăm și să menținem standardele de performanță care ne-au poziționat ca lideri în domeniul gestionării deșeurilor la nivel național”, a declarat Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sud SA, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului de delegare a gestiunii deșeurilor din județul Vrancea.

“Județul Vrancea reprezintă un punct stategic pentru Eco Sud în zona Moldovei, alături de Bacău și Neamț. Eco Sud SA investește continuu în tehnologii de ultimă generație pentru că obiectivul nostru declarat este sortarea și reciclarea deșeurilor, astfel încât să avem capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieții. Venim cu o echipă de profesioniști, ingineri și specialiști în mediu, cu o experință de peste 10 ani în domeniu, și ne dorim să avem o colaborare cât mai bună cu cei din administrația publică locală pentru atingerea obiectivelor comune pe care ni le-am propus”, a precizat Roxana Manea, manager de contract.

Eco Sud, prin gestionarea Centrului de Management Integrat al deșeurilor Haret -Vrancea – va continua demersul de a respecta normele europene de protecția mediului.

Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Vrancea față de mediu și față de obligațiile legale în privința deșeurilor. Ne dorim să demarăm efectiv activitatea în județul Vrancea în cel mai scurt timp și, astfel, să creăm și noi locuri de muncă în această zonă a țării”, a adăugat Roxana Manea, manager de contract.

Eco Sud va asigura pentru locuitorii județului Vrancea servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Cu un portofoliu de șapte centre de management al deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu.

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret – care este gestionat de Grupul Eco Sud SA din 12 septembrie 2023 – deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.