Pentru o viata mai curata!

Mavrodin - Teleorman

Depozitul Central de la Mavrodin a fost inaugurat in prima jumatate a anului 2013, ca urmare a semnarii contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin de catre societatea Eco Sud S.A. Depozitul Central Mavrodin face parte din proiectul “Sistem integrat de management al deseurilor la nivelul Judetului Teleorman”, cu o valoare totala de 21,5 milioane de euro. Localizat in zona centrala a judetului Teleorman, la aproximativ 20 de kilometri de Municipiul Alexandria, in cadrul Depozitului Central de la Mavrodin sunt asigurate toate utilitatile si facilitatile unei astfel de investitii, printre care statia de sortare, statia de compostare si statia de tratare a apelor uzate.

In calitate de beneficiar exclusiv al depozitului, societatea Eco Sud S.A. va introduce cele mai bune practici in domeniu, asigurand acoperirea totala a activitatii de colectare si eliminare a deseurilor la nivelul intregului judet, oferind servicii de depozitare, tratare si eliminare a deseurilor menajere, dar si servicii de compostare.

Depozitul Central de la Mavrodin beneficiaza de un sistem informatic digital de ultima generatie, care perimte inregistrarea datelor in timp real, de un sistem de monitorizare video al punctelor cheie din depozit si de servicii de paza si protectie non-stop.

Depozitul central de la Mavrodin are o suprafata totala de 28 de hectare din care:

Zona de depozitare, compusa din 4 celule destinate eliminarii deseurilor, cu o suprafata  aproximativa de 19,6 hectare;

Zona de servicii, reprezentanta de statia de sortare, statia de compostare, retele, cai de transport si platforma auto, ce se intinte pe 8,4 hectare.

Statia de sortare este amplasata in incinta unui spatiu acoperit, cu o suprafata de aproximativ 1.550 metri patrati, si cuprinde: o zona de receptie, benzi transportoare, separator magnetic, o zona de sortare manuala a deseurilor selectate la sursa, banda transportoare a deseurilor sortate manual si o presa de balotat. Statia de sortare are o capacitate de 7.500 tone / an de deseuri reciclabile.

Statia de compostare, formata din zona de maruntire mecanica a deseurilor, zona de compostare intensiva si zona de post-compostare sau maturare, este proiectata sa proceseze 5.000 tone/an deseuri verzi si biodegradabile, colectate din zonele rurale si urbane.