Pentru o viata mai curata!

Mofleni - Craiova

Depozitul Ecologic de Deseuri Solide Urbane si Industriale Asimilabile al Municipiului Craiova a fost inaugurat in anul 2005, ca urmare a Contractului de asociere cu Consiliul Local al Municipiului Craiova, agreat cu 3 ani mai devreme.  

Existenta Depozitului Ecologic Mofleni are un impact general pozitiv asupra locuitorilor din municipiul Craiova prin asumarea utilizarii celor mai performante tehnologii in scopul dezvoltarii durabile, ceea ce conduce la cresterea confortului si a calitatii vietii cetatenilor. Fluxul mediu de deseuri la Depozitul Ecologic Mofleni se ridica la 350 de tone zilnic, in conditiile in care depozitul deserveste intreg Municipiul Craiova, precum si alte 32 de localitati din Judetul Dolj, adica aproximativ 420.000 locuitori. Fiind proiectat pentru a asigura depozitarea a aproximativ 6.000.000 metri cubi deseuri, se sais ca depozitul va functiona timp de 39 ani.

Astfel, accesul in depozit se face pe baza unor cartele de acces, eliberate de Eco Sud S.A., iar cantarirea transportului de deseuri se realizeaza automat in sistem computerizat. Autospecialele descarca deseurile pe rampa de transfer, fiind directionate si supravegheate de catre coordonatorul de pe platforma.

Transferul deseurilor in celula de depozitare este efectuat de catre societatea S.C. Eco Sud S.A. cu utilajele proprii unde, ulterior, acestea sunt nivelate, compactate si acoperite periodic cu material inert.

La inceputul anului 2013, a fost semnat un protocol de colaborare intre Primaria Craiova, Consiliul Judetean Dollj si societatea Eco Sud S.A., act necesar pentru Masterplanul de deseuri al judetului Dolj. Prin acest parteneriat, fractia reziduala a deseurilor menajere din judet – deseurile care nu pot fi reciclate, nici compostate – se va depozita la Depozitul Ecologic Mofleni, singurul depozit aflat in conformitate cu cerintele Uniunii Europene din Dolj.

Depozitului Ecologic Mofleni are o suprafata totala de 44,38 de hectare din care:

Zona de depozitare, destinate stocarii deseurilor, are o suprafata aproximativa de 39 hectare, compartimentata in celule de circa 1,3 hectare fiecare;

Zona de servicii, destinata serviciilor logistice si activitatilor de gestionare a depozitului se intinde pe aproximativ 4 hectare.